MINDFUL EZELWANDELINGEN

MINDFUL EZELWANDELINGEN

Druk, overprikkeld, volle agenda....STOP!

 

Kom met ons wandelen in Katwijks prachtige duingebied. De geuren en kleuren zijn in ieder seizoen verschillend en zo verstillend voor de geest. De eenvoud en tevens grootsheid nodigt uit aanwezig te worden. De magie van wonderschone ongerepte plekken, de stilte en de aarde-tinten maken dat het innerlijk opgelucht doorademt, 'het bestaat nog, opgaan in ZIJN'. 

 

Middels het ont-moeten van ezels, jezelf ont-moeten


In stilte welkom geheten worden door onze 2 reuzen en 2 mini's geeft een prachtige ervaring om de dag mee te beginnen. Afhankelijk van het weer drinken we in de pipowagen of op het terras een kopje thee of koffie. We nemen de tijd om tussen de ezels een meditatieve oefening te doen om aan te komen bij onszelf en ieder individueel de intentie voor deze wandeling neer te zetten. Na uitleg over de omgang met de dieren gaan we hen de halsters omdoen en op pad naar het duingebied. Grotendeels is de wandeling in stilte wat maakt dat onze zintuigen opmerkzaam worden en onze geest tot rust kan komen.


Afwisselend kun je met een dier lopen of juist even zonder. De verbinding met een ezel geeft rust, aarding, ont-spanning. Het kan ook confronteren: ben je aanwezig? Nee? Dan doet de ezel waar hij/zij zelf zin in heeft (eten!) of gaat je uitnodgen om aanwezig te worden (duwen & trekken). Wat kun jij doen om aanwezig te worden, te gronden, centreren, een heldere focus te hebben? Hoe ga jij om met leiderschap? Kun je stevig staan en tevens afstemmen? Hoe ga je om met onverwachte situaties, met frustratie, met vertraging?


Ik begeleid dit proces met geduld en humor, iets dat ik in de loop van de jaren als ezelhoudster heb mogen leren. Mijn 4 makkers zijn geweldig liefdevolle leraren, geen wandeling laat mensen onberoerd.


Zo'n 1,5 uur later zijn we terug en drinken nog iets ter afsluiting.

 

Welkom met een samengestelde groep of meld je aan voor een wandeling op vrijdagochtend van 9.30-12.30 uur ( 2 keer per maand).

 

Tarieven Mindful Ezelwandeling:

 

€ 60,- per uur tot een groepsgrootte van 4 personen. Wil je met een grotere groep komen wandelen neem dan contact op voor prijsopgave