NATUURCOACHING

NATUURCOACHING

 

 

Voel jij het verlangen naar verbinding met jou werkelijke natuur?

 

Als mens hebben we vrijheid van geest. Veelal ervaren we juist de beperkingen die we onszelf opleggen.

We 'moeten', 'willen', 'vinden' en daarmee stagneert de stroom aan ongekende mogelijkheden. Blokkades in de vorm van angsten en verwachtingen, onderdrukte verlangens en emoties, vaak ontstaan in onze jonge jaren en uitgroeid tot onbewuste conditioneringen die ons de wet voorschrijven, zijn het gevolg.

Vrije geest???

 

Met ons mentale vermogen kunnen we zicht krijgen op hetgeen stagnatie veroorzaakt. Maar hoe krijgen we hier beweging in? Door letterlijk in beweging te komen en met respect te kijken naar waar je nu staat in het leven. Door het bewustzijn van je lichaam te ontwikkelen en vergroten, te zien wat er zich allemaal afspeelt in je gevoelens en gedachten, zonder dit te veroordelen. Van hieruit openen zich nieuwe wegen. Mag strijd overgaan in Zelfliefde. Vormt zich dankbaarheid en compassie voor wie jij wezenlijk bent.

 

Een groot deel van dit werk gaat dus niet over 'kennis' maar over 'ervaren' en op milde wijze onder ogen zien. Ezels zijn fantastische heelmeesters in dit proces. Zij zijn van oudsher voor hun overleving afhankelijk van de kudde. Zodra een nieuw lid de kudde binnenkomt zullen zij onderzoeken wat dit betekent voor de veiligheid van de groep. Ze laten middels hun gedrag zien wat ze waarnemen en zullen waar nodig proberen te beïnvloeden. Geen ellelange cognitieve sessies om zicht op de zaak te krijgen maar BENG, zonder poespas, ego of belangen krijgen we van het dier een spiegel voorgehouden. Inzichtgevend, soms confronterend, altijd liefdevol. Daarnaast dienen zich in de omringende natuur prachtige metaforen aan, die door haar directe voelbaarheid indruk maken en uitnodigen te openen en nieuwe mogelijkheden te gaan onderzoeken. 

 

Ik maak gebruik van elementen uit de Mindfulnesstraining (Mila de Koning), Asinotherapie (Brigitte Wijnen), Paardencoaching (Caprilli), Natuurcoaching (Innersteps) en om het lichaamsbewustzijn te verdiepen kunnen we er tevens voor kiezen Holistic Pulsing (De Vrije Stroom) in een sessie te integreren.

 

Er is mogelijkheid om op het terrein van Ezelfluisteringen te werken, zowel buiten als binnen in de pipowagen, of in het nabij gelegen Katwijkse Duingebied en Panbos. In overleg ontstaat er een passende vorm, dit kan per sessie variëren afhankelijk van de behoefte en hulpvraag.

 

Tarief Natuurcoaching:

Losse sessies of in trajectvorm per 5 sessies mogelijk


Intake met de ezels, eventueel korte pulssessie, 1,5 uur: € 75,- (incl. 21% btw)

Sessie 1,5 uur € 95,- (incl. 21% btw)

Kinderen € 60,- per uur (incl. 21% btw) 

 

Tarief Holistic Pulsing

Sessie 1 uur € 60,- (incl. 21% btw)