DRIJFVEER

DRIJFVEER

 

 

EZELFLUISTERINGEN is ontstaan vanuit een verlangen te ontmoeten van ziel tot ziel

 

In 2013 heb ik met enthousiasme RosaasEzels opgebouwd en samen met mijn 8 dieren gedurende 5 jaar begeleiding geboden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een uitdaging op psychi(atri)sch vlak. Geheel onverwacht bleek begin 2018 dat het tijd was in te keren.

 

Oude spoken razen als bange dieren

ziekmakende conditioneringen stuwen voort

Actie & Wilskracht hebben hen jaren de mond gesnoerd

anti-depressiva 10 jaar hun doel gediend

weg te blijven van dit ondraaglijk duister

 

Afgescheidenheid voortkomend uit angst

Conformeren passe

Maar verbinden met mij

Onverdraaglijk blijkt het Licht

 

Overgave, steeds weer lef hebben, proberen

kind in mijn moederschoot

Teder, voorzichtig

Voeden zonder voorwaarden

Licht & Liefde

 

Buik en hart raken elkaar

Hemel en Aarde, de stroom komt op gang

Duister blijkt onhoudbaar in Licht

 

Dankbaar voor het intense proces

De dieren, de Natuur & de Stilte boden bedding

in deze veilige ruimte van Liefde

toonden alle antwoorden zich

 

 

Gedurende dit diep transformerende proces vormden zich stilaan, vanuit overgave aan mijn natuurlijke stroom, nieuwe antwoorden. EZELFLUISTERINGEN werd geboren.

Het is een plek waar gevoelige mensen in deze tijd van hoog tempo, een veelheid aan prikkels en ongelimitteerde mogelijkheden, in rust en stilte onderzoek kunnen plegen naar hun innerlijke roerselen.

 

De natuur helpt bij het proces van ont-dekken door onbaatzuchtig te Zijn: in kalmte, trouw aan het geheel, vol van acceptatie. Zij nodigt uit aanwezig te zijn bij onszelf, in ons lichaam en te openen voor wie wij wezenlijk zijn. Onszelf zonder oordeel waarnemen en lief hebben om krachtig & zacht onze eigen weg te gaan.

 

Mijn talenten

 

Mijn heldervoelend- en wetendheid wijzen me de weg bij transformatie processen die ik mag begeleiden. Ik heb het talent het innerlijk kind, vaak ontmoedigd/angstig/woest/teleurgesteld, uit te nodigen om zich te tonen. Door te werken in het liefdevolle veld met de dieren wordt men zich bewust van (blokkerende) strategieen en patronen die in de loop van het leven zijn ontstaan en die dienden om weg te blijven van de onderliggende (kinder)pijn. Door het ervaren van een veilige verbinding kan her- en erkenning van de gewonde delen plaatsvinden en vervolgens heling (weer een geheel worden). 

'Vrijheid', een veelgehoord verlangen, blijkt dan binnen handbereik. De natuurlijke stroom komt weer op gang en magie blijkt onderdeel van het dagelijks leven.

 

Middelen

 

Diverse middelen staan ons ter beschikking en afhankelijk van de vraag bepalen we samen wat passend is in een sessie of binnen een langduriger traject: Ezel- en/of Natuurcoaching op het priveterrein/de duinen/het Panbos, Asinotherapie, Holistic Pulsing op de behandeltafel, oefeningen vanuit Mindfulnesstraining, een serie wandelingen met een specifieke ezel of een gerichte Rots & Watertraining.

 

Achtergrond

De afgelopen 25 jaar heb ik met kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt met een psycho-sociale begeleidingsvraag. 


Heb je een vraag, wens je je iets anders dan genoemd aanbod, leg het ons voor.


Van harte welkom!


Herve, Vallea, Ukke, Flipke & Rose-marie Smolders