Ervaringen

Wat anderen zeggen

In contact met je lijf

“Ik ben met Rosa en haar dieren in contact gekomen omdat ik mij erg onzeker voelde en eigenlijk niet meer zo goed wist wat ik met mijn leven wilde. De coachingsessies heb ik als erg fijn en helpend ervaren. De rustige plek en de ezels die altijd op precies het goede moment het goede deden, maar ook de fijne gesprekken met Rosa. Iets wat ik bovenal heel fijn vond is dat er zowel vanuit Rosa als vanuit de dieren geen oordeel is. Ik heb vooral geleerd om meer in het hier en nu aanwezig te zijn. En ook dat het erg belangrijk en helpend is om in contact met je lijf te zijn en niet enkel met je hoofd. Hierdoor wordt er als het ware een weg geopend naar meer zelfliefde en acceptatie.” – Femke (18 jaar) (coaching (jong)volwassenen)

Van levensbang naar levensvrij

“Op een dood spoor was ik. Mijn fysieke klachten hielden me gevangen. Toch wist ik dat er meer was in het leven, dit had ik namelijk al eerder geproefd. Dit sprankje hoop bracht mij bij Rosa en haar ezels. Eerst wist ik niet wat ik kon verwachten, vond het doodeng. Maar het moment dat ik Rosa zag voelde als thuiskomen. Direct vloeide de hoop door mijn hele lijf. Wat had ik die gemist. Na de eerste sessie wist ik dat ik op de perfecte plek zat. Ik voelde me gehoord en gevoeld. Ik deed er weer toe. Rosa gaf mij een vorm van onvoorwaardelijke liefde die ik nog niet kende. Alleen dat al is zo helend.
Rosa heeft een hoog ontwikkelde intuïtie, veel ervaring, is heldervoelend en kan uit een oneindige bron van wijsheid putten. Hierdoor geeft ze altijd het perfecte antwoord op levensvragen en spiegelt ze het juiste. Ze is ook bijna altijd beschikbaar, ook buiten haar werkuren. Als ik thuis even vastliep kon ik haar altijd bereiken. Hier heb ik zoveel aan gehad. Verder heeft Rosa een energetische helingproces op gang gezet, waardoor de levensenergie in mij veel meer is gaan stromen. Ben daardoor ook veel meer tot de kern van mijn wezen gekomen.
Ook haar ezels hebben een grote bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling. Puurdere spiegels bestaan er niet. Ze liegen nooit. Met Valea (de moederlijke ezel) had ik een speciale band. Zij was voor mij de moeder die ik in mijn jeugd gemist had.
Rosa en de ezels hebben mij het leven geleerd. Ik heb nu een ongelofelijk sterk fundament en kan het leven weer aan met volle borst vooruit!” – Luka Standing (man, 27 jaar) (coaching (jong)volwassenen)

Voelen dat je mens bent

“Ik heb een behandeling Holistic Pulsing gedaan bij Rosa. Dit is heel bijzonder. Het is op een massagetafel. Je wordt langzaam gewiegd, waardoor jouw lichaam weer van jou wordt. Zeker in deze tijd, waarin veel mensen fysiek contact moeten ontberen is dit echt een aanrader. Zo fijn om weer even te voelen dat je een mens bent! Spanningen losgelaten en door de intuïtieve en liefdevolle manier van werken van Rosa kom je altijd weer tot mooie nieuwe inzichten om mee naar huis te nemen. Geheeld en hernieuwd. Dankjewel Rosa en natuurlijk de ezels. Doordat zij op de achtergrond aanwezig zijn is de rust en de diepte van de behandeling absoluut nog groter.” – Mirjam Rutten (Holistic Pulsing)

Tot de kern

“Rose-marie brengt je op zachte invoelende wijze tot de kern van wat er is.  Ze vertelt je niet zozeer wat je wilt horen, maar dat waar je verder mee komt. Een inzicht dat om een hoek ligt waar je zelf aan voorbij gelopen was. Door stil te staan, gespiegeld te worden door de eerlijke ezels, word je uitgedaagd om nú aanwezig te worden. En uiteindelijk in het moment liefde te kunnen geven en ontvangen, met de ezels als veilige oefenmaatjes. Zo kun je verder op de weg die je geaard, met nieuwe inzichten, zelf hebt verkozen. Je word hierin gesteund door het ontwikkelen van zelfliefde en de oprechte hartelijkheid en aandacht van Rose-marie en de ezels.” – Anoniem (coaching (jong) volwassenen sinds 2017)

Spiritueel maar toch gegrond

“Ik ben bij Rose-marie gekomen omdat ik me vaak vaag voelde en niet echt wist waar dat vandaan kwam. Toen ik binnenkwam wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik heb het echt als onwijs bijzonder ervaren om met Rose-marie te mogen werken. Ik vond het heel fijn dat Rose-marie spiritueel is maar toch heel erg gegrond, wat voor mij echt een voorbeeld is. De combinatie van de ezels, de rustige plek en Rose-marie als persoon lieten mij binnen no-time me op mijn gemak voelen waardoor ik me makkelijk kon openstellen. Wat mij het meest heeft geraakt was het moment dat ik binnenkwam en een van de ezels op zijn rug ging liggen. Dat liet precies zien hoe ik mij op dat moment voelde. Toen was ook gelijk de juiste snaar geraakt en kwam daar een mooi gesprek uit voort. Rose-marie en de ezels hebben mij vooral het bewustzijn van hoe ik mijzelf grond en hoe ik aanvoel, “even terug naar mezelf” en “hoe voel ik mij nu daadwerkelijk?”, gebracht. Ook heeft het me laten inzien dat spiritualiteit niet alleen maar boven je hoofd dwarrelt maar dat je met beide voeten sterk op de grond moet staan om dan ook daadwerkelijk met jouw higher-self in contact te komen. Al met al zou ik zeker andere mensen verwijzen naar Ezelfluisteringen, ik denk dat deze plek elk persoon iets moois kan brengen.” – Marlayne, 16 jaar (coaching (jong) volwassenen, traject van 5 sessies)

Een spiegel door de ezels

“Een ezelwandeling maken, wat een leuke ervaring is dat! We hebben op een zondagochtend een ezelwandeling gemaakt, samen met mijn neef en nicht. We werden verwelkomd door Rosa en de ezels. Rosa vertelde spelenderwijs hoe het allemaal in zijn werk ging met de twee kleine ‘mannen’, hoe we ze konden leiden. Nadat alles een beetje duidelijk was zijn we op pad gegaan. Richting het Panbos waar we een mooie route zijn gaan lopen en halverwege even een rustpuntje met thee, warme choco en heerlijke muffins. Leuk om te horen hoe de ezels kunnen reageren en hoe ze de kids en volwassenen een spiegel kunnen voorhouden. Echt een aanrader om te doen. Als je van wandelen en dieren houdt, een hele speciale belevenis.” – Mariska van den Burg (ezelwandeling)

Stil

“Stilstaan 
Stilstaan bij wat er zijn mag
Stilstaan en mogen voelen
met wat er is
Stil staan en naar binnen keren
Stil staan en in alle rust mogen zijn
Stil staan, wij samen, mijn dochter en ik
Stil mogen staan, om vertrouwen, warmte en liefde te mogen voelen 
Stil staan, samen met de ezels, 
dat is wat er is” – anoniem (moeder en dochter (4 jaar), coaching kinderen en gezinnen)

Wijsheid van het hoofd en lichaam

“Rose-marie weet, met diverse werkwijzes in combinatie met haar scherpe intuïtie, snel tot de kern te komen. Ze coacht je op een aandachtige, liefdevolle manier, waarbij ze ook niet zal nalaten om je te confronteren waar het nodig is. Rose-marie combineert op een hele prettige manier de wijsheid van het hoofd met die van het lichaam. Een hele bijzondere ervaring was voor mij het pulsen tussen de ezels buiten, waarbij ik heel diep ben geraakt. Wat die dieren kunnen aanvoelen en laten zien is heel bijzonder. Er gebeurt tijdens het pulsen heel veel in het lijf voor mij dat helend heeft gewerkt, dat is met het hoofd niet te bevatten. Voor onze dochter was de Rots- en watertraining met de ezels ook een bijzonder waardevol traject. Kortom, ik kan je Rose-marie en haar ezels van harte aanbevelen.” – anoniem (Holistic Pulsing + Rots- en watertraining)

Gegroeid als gezin

“Rosa? Een heel fijn en lief persoon die je weer laat voelen en zien waar het echt om draait… volg je eigen gevoel… voel je voeten… voel je buik… voel je handen… Onze lieve zoon zagen we in de loop der tijd veranderen in een jongetje met steeds meer boze buien en vaak “gedoe” op school met de leraar. Wij herkende dit gedrag totaal niet en voelde dat er meer aan de hand was. Bij Rosa kwamen we erachter dat onze zoon door spanning op school dit gedrag vertoonde. Wij als ouders hadden handvaten nodig hadden om hier thuis mee om te gaan. Als ouders hebben we de gezinssessies als zeer fijn ervaren. Daarnaast kon onze zoon in het individuele werken met de ezels in alle rust en 1 op 1 zijn verhaal doen. In de Rots- en watertrainingen kon hij zien hoe andere kinderen omgingen met spanning, problemen en emoties. De middagen in vakanties met vele andere kinderen zijn een hoogtepunt waar onze zoon zich echt op verheugt. Heerlijk basic bezig te zijn met elkaar, terug naar wat echt belangrijk is, tussen de bomen en ezels. Het heeft ons heel veel gebracht; onze zoon heeft rust in zichzelf gevonden temidden van de ezels. Hij weet beter met zijn gevoel en emoties om te gaan en voelt dat hij mag zijn wie hij is. Wij als ouders en gezin beseffen ons nu dat het leven niet altijd leuk moet zijn en dat de niet leuke dingen er gewoon bij horen. Bedankt voor al de mooie sessies. Wij als gezin zijn gegroeid en onze zoon is als persoon gegroeid.” – anoniem (coaching kinderen en gezinnen en Rots- en watertraining)

Alles wat er is, mag er zijn

Wij zijn bij Rosa en haar ezels terecht gekomen dankzij de Vakantiepas. Omdat onze kinderen dol zijn op knutselen en knuffelen (en pannenkoeken), was dit een perfecte activiteit voor in de zomervakantie. En dat was het zeker, zelfs meer dan dat. Het begon al bij de ontvangst waar alle kinderen gezien en gehoord werden (als ze dat wilden tenminste). De houding van Rosa is open en uitnodigend. Alles wat er is, mag er zijn. Het geeft fysiek en mentaal ruimte, en dat voelt heerlijk. Als iedereen er is, staat ze even stil bij de dieren en wat ze wel en niet prettig vinden. Er wordt geen angst gezaaid, wel kaders gegeven en dat voelt veilig om te ontdekken. Hoewel onze jongste dochter zich al vrij snel op haar gemak voelde, ben ik toch blijven plakken. De sfeer was zo fijn daar (en ook ik hou wel van knuffelen met ezels). Nadeel is dan natuurlijk dat het op enig moment voorbij is, en dan is afscheid nemen van zo’n fijne plek niet leuk. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 😉 En wat een heerlijkheid dat er in de herfstvakantie dan weer een knutsel(vogelvoeder)activiteit was met ezelknuffelen! Je begrijpt, wij kijken nu al uit naar de kerstvakantie (en alle andere schoolvakanties die nog komen gaan). En natuurlijk hoop ik dat er op termijn ook een knutsel-knuffelactiviteit voor volwassenen komt, dan ben er ik zeker bij! – Josine (vakantie-aanbod)

Angst leren loslaten

De sessies die mijn dochter had bij Rose-marie waren heel verrijkend. Mijn dochter leerde loslaten. Loslaten van angst om zich uit te spreken, om keuzes te maken en om aanwezig te zijn en stevig te staan. Uiteraard valt mijn dochter van tijd tot tijd terug in haar oude patroon. Logisch. 2 stappen vooruit en soms weer 1 terug. Maar groeien en ontwikkelen gaat ook niet in een mooie rechte lijn. It’s a bumpy road. En Rose-marie was daar om mijn dochter te begeleiden, uit te dagen en te ondersteunen. En dat deed ze op zo’n fijne, bemoedigende, kundige en warme manier dat mijn dochter zich direct helemaal thuis en veilig voelde. En niet kon wachten op de volgende keer. – Moeder meisje 7 jaar (coaching (jong) volwassenen en Rots- en watertraining)

Zacht & vriendelijk

Goeiemorgen Roos. Ik wil je graag nog even laten weten hoe fijn en goed ik t vond bij jou. Ik ben nog een paar uur door de duinen wezen wandelen en langs zee. In een duinpannetje heerlijk van de zon genoten. En dat allemaal samen met mezelf als klein kind… vader en zoon. Mijn hart voelt nog steeds zacht & vriendelijk. Enorm bedankt dus, jij en je ezels zijn geweldig! – Man 53 jaar (coaching (jong)volwassenen)