Rots- en watertraining

Ik weet wat ik wil en ik luister naar anderen

Hoe kan een kind steviger in het leven komen te staan? De Rots- en watertraining richt zich op het ontwikkelen van sociale competenties van kinderen en jongeren. De rotshouding – ik weet wat ik wil – is een stevige houding, daadkrachtig, gericht op het doel vanuit zichzelf. De waterhouding – ik luister naar anderen – is beweeglijk en verbindend, gericht op vriendschap, vrede, verbondenheid en communicatie. Iedereen heeft beide kanten in zich maar vaak is een van beide sterker ontwikkeld.

Innerlijke weerbaarheidstraining

De training is rond 6 thema’s opgebouwd: stevig staan, grenzen, eigenwaarde, kracht, samenwerken en je eigen weg gaan. Het gaat hierin om bewustwording van je lichaam, gevoelens en emoties, houding, uitstraling en reactiepatronen. Gronden, centreren en focussen zijn de drie belangrijke uitgangspunten waardoor kinderen hun innerlijke kracht gaan ervaren. Gevolg is dat zij ook in lastige situaties meer authentieke keuzes gaan maken.

Gezinsdynamiek

Na 3 groepsbijeenkomsten is er per gezin een gezinsbijeenkomst met alle gezinsleden (vanaf 5 jaar). Dit biedt de mogelijkheid om dat wat we in de training oefenen ook met elkaar in de gezinsdynamiek te ervaren. Er ontstaat meer zicht op de rots- en waterkwaliteiten van de individuele gezinsleden, hoe deze worden ingezet en wat dit met de dynamiek doet. Bewustwording kan bijdragen aan het besef van keuzemogelijkheden.

“Voor onze dochter was de Rots- en watertraining met de ezels een bijzonder waardevol traject.”

Een moeder

Praktische informatie

Voor uitgebreide achtergrondinformatie en wetenschappelijke studies zie www.rotsenwater.nl 

Groepstraject: € 315,- per persoon. Dit is inclusief:

  • Intake met ouders en kind/jongere – 1 uur
  • 6 bijeenkomsten – 1,5 uur per sessie
  • 1 gezinsbijeenkomst – 1,5 uur
  • Eindgesprek met ouders (en jongere) – 1 uur

Een groep bestaat max 6 personen.

Individueel traject: €60,- per uur